Monday, March 24, 2014

Ρωμιοί και Αρμένιοι ενώνονται στο Ισραήλ καθώς οι Τούρκοι βοηθούν τους Ισλαμιστές στην κατάληψη Αρμενικής πόλης


Χαιρετίζεται ως μια ιστορική διαδήλωση. Η πρώτη του είδους της μετά από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, αλλά έρχεται τη στιγμή που καινούριες αναφορές προκύπτουν από μια Ισλαμιστική αντεπίθεση στην περιοχή Kesab της Συρίας.


 Οι διαδηλωτές που προέρχονταν από διάφορα θρησκευτικά δόγματα στάθηκαν μαζί έξω από την Πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ramat Gan, σε αλληλεγγύη με τις θρησκευτικές μειονότητες που εξοντώνονται σε όλη την Ανατολή. Σε μια συγκινητική ομιλία προς τους πάνω από 150 διαδηλωτές, ο πατήρ Gabriel Nadaf ανέφερε τη ρήση του διάσημου Edmund Burke «Το μόνο απαραίτητο για το θρίαμβο του κακού είναι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα». Αντιμέτωποι με το κακό, ως αδέρφια ανεξαρτήτου θρησκείας, φυλής ή πεποιθήσεων, φωνάζουμε γι’αυτές τις φρικαλεότητες. 


Όμως αυτό το πρωτοφανές γεγονός έρχεται όταν οι Ισλαμιστές κορυφώνουν μια αντεπίθεση στην Kesab, μια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Η Kesab μια περιοχή που κατοικείται από Αρμένιους περιλαμβάνει το βουνό Aqraa, γνωστό από την εποχή των Σελευκιδών ως Όρος Κάσιος το οποίο έγινε σεβαστό ως το σπίτι του Κάσιου Διός και θεωρήθηκε ως το Όρος Όλυμπος της Εγγύς Ανατολής. Σύμφωνα με τον Λιβάνιο, σ’αυτό το σημείο ο τελευταίος Ελληνιστής Αυτοκράτορας Ιουλιανός είχε ένα αποκαλυπτικό όραμα.  

Σύμφωνα με αναφορές την Παρασκευή 21 Μαρτίου, με την υποστήριξη πυρών από τουρκικά τανκς και το τουρκικό πυροβολικό, εκατοντάδες ξένων τζιχαντιστών που συνεργάζονται με το μέτωπο της Αl-Nusra και του Ισλαμικού Στρατού που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία εισχώρησε στη Συρία. Μια σαφής παραβίαση των ψηφισμάτων 1267 (1999), 1373 (2001) και 1624 (2005).
Καθώς οι μάχες για τον έλεγχο της Kesab συνεχίζονταν το σαββατοκύριακο, εμφανίζονται αναφορές που λένε ότι την Κυριακή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέριψαν ένα συριακό αεροπλάνο ενώ αυτό επιχειρούσε να υπερασπιστεί την Kesab από Ισλαμιστές που μόλις είχαν εισχωρήσει από τα τουρκικά σύνορα την Παρασκευή. 
 
Εμείς, οι Δαίμονες του Ελληνισμού, επαινούμε τους γενναίους Ρωμιούς αδελφούς μας που συμμετείχαν στην Κυριακάτικη διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζουμε να παρακαλούμε τις Ελληνο-Αμερικανικές μας Οργανώσεις όπως το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο, το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Αρχηγών και το AHEPA να προσεγγίσουν τις οργανώσεις της Ανατολής αλλά και τις οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως τον Αμερικανικό Οργανισμό Μεσοποταμίας ώστε να δημιουργήσουν ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία διώξεις κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων (Ρωμιών) και των Ασσυρίων της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια των Οθωμανικών Γενοκτονιών 5.000 Αρμένιοι της Kesab έχασαν τη ζωή τους σε πορείες θανάτου στην Έρημο Deir ez-Zor και στην Έρημο της Ιορδανίας. Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία επίθεση στην Kesab αυτό το σαββατοκύριακο δεν πρέπει να αφήσει καμιά αμφιβολία στο μυαλό μας ότι η πολιτική εξόντωσης στην οποία υποβλήθηκαν οι πρόγονοί μας είναι ακόμα ζωντανή και ισχυρή στη Συρία.